Tunceli Otelleri Hakkında
Yapılan arkeolojik çalışmalar sonucunda elde edilen bilgilere göre bölgede ilk yerleşim Kalkolitik Çağ’da olmuştur. İlk olarak Hititliler’in sonrasında ise Medler, Persler ve Romalılar’ın da dâhil olduğu çok sayıda medeniyetin hâkimiyetine giren bu topraklardaki tarihi mekanları
Tunceli otelleri sayesinde rahatlıkla gezebilirsiniz.
Tunceli’de Gezilecek Yerler Listesi
Pertek Kalesi: Murat ırmağının kıyısında bulunan bir tepeye inşa edilen Pertek Kalesi Osmanlılar döneminde onarımdan geçmiştir. Ziyaret edenler kalenin surları arasında döneme ait önemli kalıntıları görebilirler.
Elti Hatun Türbesi: Mazgirt ilçesinin merkezinde yer alan türbe 13. yüzyılda inşa edilmiştir. İçerisinde üç adet mezar bulunur.
Sağman Camii: 16. yüzyılda Keyhüsrev Bey’in oğlu tarafından yaptırıldığı tahmin edilen Sağman Camii özellikle giriş kapısında bulunan özenli oyma işçiliğiyle gelen ziyaretçilerin dikkatini çekmektedir.
Keban Baraj Gölü: Keban Baraj Gölü; Çemişgezek, Pertek ve Mazgirt ilçelerinde bulunan 51 köyün sahip olduğu arazilerin bazı kısımlarını içine alır. Bu baraj gölünün Tunceli yakasında Pertek ve Çemişgezek ilçelerinin Elazığ şehrine ulaşımını sağlayan feribot iskeleleri vardır. Baraj gölünün sahip olduğu güzel manzarayı görmenizi tavsiye ederiz.
Dereova Şelalesi: Halk arasında sıkça kullanılan bir başka ismi de Gelin Pınarı olan şelale, Dereova Köyü’nde bulunur. Misafirlerine hem yaz hem de kış aylarında muhteşem bir manzara sunan Dereova Şelalesi’nin çevresi meşe ormanlarıyla kaplıdır.
Mercan Vadisi: Berrak ve temiz sularında yaşayan alabalıklarıyla meşhur olan Mercan Deresi’nin aktığı Mercan Vadisi güzel manzarasıyla misafirleri için adeta cennetten bir köşedir.
Çelebi Ağa Camii: Pertek ilçesinin güneyinde Murat Irmağının kıyısında, kapısında bulunan kitabeye göre 16. yüzyılda inşa ettirilen Çelebi Ağa Camii’nin yapımında kesme ve moloz taş kullanılmıştır. Toplamda dört kubbesi bulunan cami, Keban Gölü’nün suları altında kaldıktan sonra taşları numaralandırılıp sökülerek ilçe merkezine taşınmış, burada tekrar birleştirilip kullanıma açılmıştır.
Tunceli’de Ne Yenir?
Yöreye özgü birçok yemeğin ziyaretçilere adeta bir ziyafet sunduğu Tunceli’de mantarlı kavurmalı patila, ekşili malhuta çorbası, sütlü yumurtalı kumbik, soğan dolması, yoğurtlu köfte, döğme kebap ve kalbur hurması gibi birbirinden leziz tatları denemeniz mümkündür.
Tunceli’ye Ne Zaman Gidilir?
Tunceli şehrinde yaz aylarının serin ve kısa, kış aylarının ise uzun ve çok soğuk geçtiği sert bir kara iklimi görülür. Bu yüzden Tunceli şehrini ziyaret etmek isteyenlerin özellikle yaz aylarını tercih etmelerini tavsiye edebiliriz.
Tunceli otel fiyatları gidilen mevsime göre değişiklik göstermektedir.
İndirimli Tunceli otelleri ile konforlu ve rahat bir tatil deneyimi yaşamak için rezervasyonunuzu önceden yaptırmanız faydalı olacaktır.
Tunceli şehir merkezi otelleri ile şehirde ve çevresinde bulunan tüm tarihi ve turistik mekanlara rahatça ve kısa bir sürede ulaşabilirsiniz.
Tunceli merkez otelleri misafirlerine bu güzel ve samimi şehirde hem uygun hem de konforlu bir tatil deneyimi yaşama şansı sunar.