Silifke Tatili ile Akdeniz’in Tadını Çıkarın
Doğuda Erdemli, batıda Gülnar ve kuzeyde Mut ile çevrili olan Silifke, Mersin’in Toros Dağları ile Akdeniz arasında yer alan güzel bir ilçesidir. 2019 yılının Aralık ayında bitmesi planlanan Akdeniz Sahil Yolu üzerinde bulunan Silifke, Antalya ve Mersin’i İç Anadolu’ya bağlamaktadır. İlçenin ortasından geçen Göksu nehrinin denize ulaştığı noktadaki göl ve lagünlerde her yıl çok sayıda kuş toplanır ve ziyaretçilere muhteşem bir manzara sunar.
Bölge özellikle Helenistik dönemde ve Bizans döneminde çok sayıda imparatorluğa ev sahipliği yapmış ve Hristiyanlar için önemli bir hac merkezi haline gelmiştir. Ziyaretçileri, Helenistik döneme ve Roma dönemine ait birçok tarihi kalıntının yanı sıra sahip olduğu güzelliklerle de kendisine çekmeyi başaran şirin Silifke ilçesinde ister tek başınıza isterseniz de sevdiklerinizle birlikte size huzur veren, güzel bir tatil geçirebilirsiniz.
Silifke’da Gezilebilecek Yerler
Tarihi ve doğal güzelliklerini mükemmel manzaralar eşliğinde ziyaretçilerine sunan bu ilçede, gidip görmeniz gereken çok sayıda yer bulunmaktadır. Silifke’de gezilebilecek önemli yerler hakkında size kısaca bilgi vereceğiz:
Cennet ve Cehennem Mağaraları: Bu bölgede, bölgenin sahip olduğu ilginç jeolojik yapı nedeniyle ortaya çıkan çok sayıda mağara bulunmaktadır. Bu ilginç mağaralardan birisi de Cennet Cehennem Mağaraları’dır. Yeraltı deresinin toprağı aşındırması ve erozyon sonucunda çökmesi sonucunda meydana gelen bu mağara, Cennet ve Cehennem adlı iki obruktan meydana geliyor. Sizlere yeraltı derelerinin ve şapellerin eşlik ettiği bu yolculukta tarihi ve mitolojik birçok bilgiye erişmeniz mümkün.
Adamkayalar Vadisi: Birçok antik esere ev sahipliği yapan bölgedeki en önemli tarihi miraslardan bir tanesi de Adamkayalar Vadisi. Özellikle zorlu doğa şartları nedeniyle bazı bölgeleri zarar gören bu tarihi kalıntı 12 adet kabartmadan oluşmakta. Anadolu’da başka bir örneği bulunmayan eserde 11 erkek, 4 kadın, 2 çocuk, 1 keçi ve Roma kartalı kabartmaları yer alıyor.
Kızkalesi: Kıyıdan ortalama olarak 600 metre açıktaki küçük bir adaya inşa edilmiş olan Kızkalesi, 1. Leon tarafından yaptırılmıştır. Girişi kuzeyde olan kalede gerçekleştirilen temizlik kazısı sırasında içerisinde bir şapelin yer aldığı yapı gün yüzüne çıkarılmıştır. Kalede farklı yazıtlar ve sarnıçlar yer alır.
Jüpiter Tapınağı: Milattan sonra 2. yüzyılda inşa edilmesinin ardından kiliseye dönüştürülen tapınakta korint başlıklı sütunlardan sadece biri günümüze kadar ayakta kalabilmiştir. Silifke ziyaretinizde bölgede bulunan çok sayıdaki antik kalıntıdan biri olan bu tapınağı gezmenizi öneririz.
Boğsak Koyu: Bölgede doğal bir dalgakıran görevi üstlenen ve doğal yapısı bozulmamış olan Boğsak koyu açıklarında bulunan Boğsak adası, geçmişte insanlar için önemli bir yerleşim yeriydi. Günümüzde ise sakin ve sessiz saatler geçirmek isteyen ziyaretçilerin uğrak yeri ve deniz kaplumbağalarının üreme bölgesidir. Bu koyda güzel ve huzurlu bir vakit geçirebilirsiniz, turkuaz rengindeki denize hayran kalmamanız ise mümkün değildir.
Silifke’ye Ne Zaman ve Nasıl Gidilir?
Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü Silifke’yi ziyaret edenler, tatil için en çok güneşin ve denizin tadını çıkarabilecekleri ilkbahar ve yaz mevsimlerini tercih eder. Silifke’ye Mersin’den veya Adana üzerinden ulaşmanız mümkündür. Karayoluyla Mersin’den yaklaşık 1, Adana’dan ise 3 saatlik bir yolculuk sizi Silifke’ye ulaştıracaktır.
Silifke Otel ve Pansiyon Fiyatları
Birçok doğal ve tarihi güzelliğe ev sahipliği yapan Silifke’de ziyaretçiler genellikle pansiyonlarda kalmayı tercih eder, ancak konaklama seçenekleriniz arasında konforlu oteller de mevcuttur. Silifke tatilinizde bölgeye has lezzetleri es geçmemenizi tavsiye ederiz. Hiç zaman kaybetmeyin, güzel bir Silifke tatili için şimdiden planınızı yapın!