Kayseri Otelleri Hakkında
Kayseri denilince ilk akla gelen mantı ve pastırma olsa da Erciyes Dağı’nın eteklerinde bulunan şehir dünyanın en eski yerleşim alanlarından biridir. Tuz Gölü’nden Fırat Nehri’ne kadar uzanan şehirden tarihin en önemli ticaret yollarından biri olan İpek Yolu geçmektedir. Coğrafi konumunun önemi nedeniyle Kayseri tarihte birçok medeniyetin beşiği olmuştur. Kayseri’de Selçuklu dönemine ait birçok tarihi yapı bulunmaktadır ve özellikle kervansaraylar Kayseri’nin sembolü haline gelmiştir. Bölge tarihi ve doğal güzelliklerin buluşma noktası olduğundan
Kayseri otelleri her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır.
Kayseri’de Gezilecek Yerler
Kayseri’de gezilecek yerler listesi hazırlıyorsanız aşağıdaki mekanları listenize mutlaka eklemelisiniz.
Erciyes Dağı: Kayseri’nin sembolü olarak kabul edilen Erciyes Dağı, Türkiye’nin önde gelen kayak turizmi alanlarından biridir. Sakin ve uygun fiyatlı bir kayak tatili yapmak istiyorsanız, Erciyes Dağı’nı gezi planınıza dahil etmelisiniz.
Sultanhanı Kervansarayı: I. Alaaddin Keykubat döneminde inşa edilen eser Selçuklular Dönemi’ne ait önemli tarihi yapılardan biridir. Sultanhanı Kervansarayı bu dönemde yapılan en büyük kervansaraylardan biridir. Selçuklu kervansaray mimarisini görmek için en uygun mekanlardan biridir.
Soğanlı Harabeleri: M.S 4. Yüzyıldan sonra Hristiyanlığın önemli merkezlerinden biri haline gelen bölgede birçok oyma kilise ve mağara bulunmaktadır. Bölgedeki mimari Ürgüp ve Göreme bölgesindeki yapılara benzer özellikler göstermektedir.
Kültepe Ören Yeri: Oldukça yerleşim yerlerinden biri olan Kültepe; Tunç Çağı, Hititler, Frigler ve Roma dönemlerinden izler taşımaktadır. Kültepe’nin yakınlarındaki Karum Bölgesi tarih boyunca önemli ticaret merkezlerinden biri olmuştur.
Kapuzbaşı Şelalesi: Kapuzbaşı Şelalesi dünyanın en yüksek ikinci şelalesi olması özelliğiyle dikkat çekicidir. Doğanın sakinliği şelalenin hiddetli sularıyla birleştiğinde ziyaretçiler için büyüleyici bir manzara oluşmaktadır.
Gevher Nesibe Şifahanesi: Tarihi 1200’lü yıllara kadar uzanan şifahane ilk Türk akıl hastanesi olma özelliğini taşır. İsmini aldığı Gevher Nesibe Hatun, Kılıç Arslan’ın kızıdır.
Sahabiye Medresesi: Sahabiye Medresesi, Anadolu Selçuklu Dönemi’ne ait, taş işçiliği ile dikkat çeken bir yapıdır. Eser, günümüze kadar en iyi korunabilen Selçuklu mimari eserlerinden biridir. Günümüzde binada birçok kitapçı bulunmaktadır.
Güpgüpoğlu Konağı: Günümüzde Kayseri Etnografya Müzesi olarak kullanılan Güpgüpoğlu Konağı 600 yıllık bir geçmişe sahiptir. Haremlik ve selamlık bölümlerinden oluşan konak ziyaretçilerine 18. yüzyıl konak hayatı deneyimini yaşatmaktadır. Bu konakta Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait birçok eseri görebilirsiniz.
Kayseri’de Ne Yenir?
Pastırması ve mantısı ile ünlü Kayseri yöresi baharatlı ve sarımsaklı yemekleri ile öne çıkar. Sucukiçi, çemen, fırın ağzı, pehli, yağlama, cıvıklı pide ve Kayseri ketesi mutlaka denenmesi gereken lezzetlerdir. Nevzine tatlısı da yine Kayseri mutfağına ait bir tatlıdır.
Kayseri’ye Ne Zaman Gidilmeli?
Kayseri’de kışlar oldukça soğuk, yazlar ise fazlasıyla kurak ve sıcak geçer. Bu nedenle Kayseri’ye gitmek için en uygun zaman yağışların az olduğu ve sıcaklığın normal seviyelerde seyrettiği nisan ve mayıs aylarıdır.
5 yıldızlı Kayseri otelleri ve alternatif butik oteller konaklama için birçok seçenek sunar.
Kayseri otel fiyatları mevsime göre değişiklik gösterir. Konaklama için tercihiniz
indirimli Kayseri otelleri olacaksa rezervasyonunuzu erkenden yapmanız gerekir. Erken dönem avantajları ve indirim fırsatları için Dostur web sitesini ziyaret edin.