Ardahan Otelleri Hakkında
Yüksek rakımın etkisiyle kış mevsiminin uzun ve sert geçtiği Ardahan, yüksek dorukları, ovaları, vadileri, platoları, gölleri ve kaleleri ile ziyaretçilerini büyüleyici bir yolculuğa davet etmektedir. Şehir 1992 yılında Kars’tan ayrılıp il olmuştur. Kula Nehri ve adı tüm Türkiye’de bilinen Çıldır Gölü kış aylarında donar ve dev bir buz pateni pistine döner.
Ardahan otelleri kış mevsiminde buzların üstünde gezintiye çıkmak isteyen misafirlerini beklemektedir.
Ardaha şehir merkezi otelleri ise her yere olan yakınlığı ile dikkat çekmektedir.
Ardahan’da Gezilecek Yerler Listesi
Ardahan Kalesi: Kale, 16. yüzyılda Kanuni Sultan Süleyman’ın emri üzerine inşa edilmiştir. Sur duvarlar 745 metre uzunluğundadır. Kale 16. yüzyılda yapılsa da kalenin etrafında milattan önce 3000’li yıllara ait yerleşim izleri bulunmaktadır.
Şeytan Kalesi: Sarp kayalıklar üzerinde bulunan kalenin Ortaçağ’da Urartular tarafından inşa edildiği düşünülmektedir. Çıldır ilçesi yakınlarındaki Karaçay Vadisi’ndedir.
Akçakale Ada Şehri Kalıntıları: Çıldır Gölü içerisindeki ada sit alanıdır. Doğal güzelliğiyle ziyaretçilerini büyüleyen ada, tarihi eserleri ile de dikkat çekmektedir. Bölgede Neolotik döneme ait birçok eser bulunmaktadır.
Hamşioğlu Rasim Bey Konağı: Konak tek katlı bir bina olarak tasarlanmıştır. 3500 metrekare alan üzerinde bulunmaktadır. Süslemeleri dikkat çekmektedir. Günümüzde Ardaha İl Sağlık Müdürlüğü olarak kullanılmaktadır. Konaklama için seçiminiz Ardahan merkez otelleri olursa konağa göz atmayı unutmayın.
Çıldır/Taşköprü Kitabeleri: Taşköprü köyünde büyük bir kaya üzerinde bulunan kitabedir. Ardahan çevresindeki en eski kitabe olduğu düşünülmektedir. Kitabenin Urartu Kralı II. Sarduri’ye ait olduğu düşünülmektedir.
Övündü ve Ortakent Mağaraları: Övündü Mağaraları kalker kaya oyularak oluşturulmuştur. İki grup mağara bulunmaktadır. Kura Nehri kenarında yer alan Ortakent mağaraları birçok mağaradan ve büyük bir kiliseden oluşmaktadır. Ortakent’in Yontma Taş Çağı’na ait olduğu düşünülmektedir.
Çıldır Gölü: Ardahan denilince ilk akla gelen yerlerden biridir. Sonbaharın gelişiyle göl donar. Kış döneminde gölün üzerinde kızak yarışmaları düzenlenir ve atlı kızaklarla gezintiye çıkılır.
Dursun Soylu Konak: İl merkezinde bulunur. Bina 19. yüzyıl sivil mimari örneğidir. İki katlı konak piramidal bir çatıya sahiptir.
Kırnav Kale: Hanak Çayı kenarında yer alan kalenin ne zaman kimler tarafından yapıldığı bilinmemektedir. Kalenin duvar kalıntıları, Ardahan Kalesi’nin duvarları ile benzer özellikler göstermektedir.
Ardahan’da Ne Yenir?
Ardahan’ın iklim ve coğrafi koşulları hem tarım ve hayvancılığı hem de mutfak kültürünü etkilemiştir. Hayvancılığın yaygın olarak yapıldığı şehirde et ve süt ürünleri oldukça önemlidir. Bu yüzden yemeklerde et, süt ve tahıl ürünlerine ağırlıklı olarak yer verilir. Ardahan’a giderseniz kaz eti, tandır kebap, tereyağında alabalık, kaçguç, etli hangel, kete, katmer, kaz eti ve çeçil peynirini mutlaka denemelisiniz.
Ardahan’a Ne Zaman Gidilir?
Coğrafi koşulları sebebiyle Ardahan’da sonbahar ve kış ayları oldukça soğuk geçmektedir. Bu yüzden Ardahan’a gitmek için en uygun zaman yaz aylarıdır.
Ardahan otel fiyatları gidilen mevsime göre değişiklik gösterir.
İndirimli Ardahan otelleri ile huzurlu bir tatil yapabilirsiniz.